Mikaelsfesten

Mikaelsfesten har sin bakgrunn i Mikkelsmesse, og engelen Mikaels kamp mot dragen, som i bibelhistorien er et bilde på djevelen, eller det onde i verden. Derav navnet Mikaelsfest. For elevene har denne festen en tydelig overskrift. Festen har et bakteppe i form av en historie om en modig ridder ved navn Georg. Han redder prinsessen fra dragen. Festen handler videre om mot, det å være modig, finne styrke i seg selv og kanskje i ytterste konsekvens bekjempe det onde i verden og kanskje i oss selv?

Temaet behandles på ulikt vis i forhold til alderstrinn. Dagen tilbringer vi på Stølsvika på Hisøya. Her har vi en felles åpning med historie og sang, før elevene går til de ulike «motsprøvene» som er forberedt. Elevene blir utfordret på ulikt vis. Dragepasset bæres av elevene, og er beviset på gjennomføringen av de ulike motsprøvene. 2. klasse blir slått til riddere, der de rir med sine røde kapper og kjepphester. Gå barbeint gjennom tangen, kasseklatring, ulike balaneøvelser, bade i kaldt vann, hoppe over bålet, smi, møte heksa og trollmannen er eksempler på ulike motsprøver denne dagen. I tillegg smakes og føles på ukjente ting. Sist men ikke minst innebærer dagen et møte med dragen, St. Mikael og ridder Georg…….

For de eldste elevene, er opplegget litt annerledes.  Elevene sykler til Stølsviga, 9 og 10 klasse slår 2. klasse til riddere og har også en fakkelstafett. Ungdomskolen er i år også endel av skuespillet. De bringer ilden gjennom vannet til smeden, som smir sverdet til ridder Georg. Engelen Mikael velsigner sverdet, slik at Georg kan bekjempe dragen ute i verden.

Alle motsprøver er tilpasset alder, og elevene gjør det de tørr og har lyst til.

En fest på skolen innebærer også et viktig måltid. Bålsuppen i år var rød som drageilden. I tillegg var det bakte poteter, brød, mais og kryddersmør.

Vi hadde en strålende fest i alltid varke omgivelser i et fantastisk høstvær.