Steinerskolens Aftenposten Junior journalister – Arendalsuken

Under Arendalsuken fikk 3 av våre elever være Aftenposten Junior journalister! De intervjuet Norges mest fremtredende politikere, og deltok ellers i ulike presseaktiviteter. I tillegg til flere artikler i Aftenposten Junior papiravis, er de blitt streamet på nett TV, har laget presentasjonsvideoer, vært på nyhetssendingen på NRK, deltatt på partiledertaler, utformet spørsmål og ellers hatt fri tilgang å suge til seg alt av det som skjer bak media`s kulisser.

Vi fikk en forespørsel fra Aftenposten Junior om vi hadde noen elever vi kunne sende på audition, for å være Aftenposten Junior journalister under Arendalsuken. Det kunne vi selvfølgelig! De var på jakt etter nysgjerrige og uredde jenter og gutter som trives foran kamera.  Det var mange som hadde lyst, men det endte med at vi sendte 9 elever. På audition fikk de konkurranse fra andre som også ønsker å være med på dette spennende oppdraget. Av 4, valget Aftenposten 3 av våre elever! Det er vi stolte av. Silje, Sole og Manda var riktige personer på riktig plass! De gjorde en helt fantastisk jobb og fikk en ekstremt lærerik uke.

Presentasjon av  Aftenposten Junior journalistene: Silje, Sole, Manda

Silje og Sole intervjuet finansminister Siv Jensen,  partileder Trine Skei Grande (V), partileder Jonas Gahr Støre (AP), partileder Knut Aril Hareide (KrF). Manda intervjuet statsministeren Erna Solberg (H), Trygve Slagsvold Vedum (SP), Rasmus Hansson (MDG), partileder Audun Lysbakken (SV).

Her kommer endel linker til ulike glimt fra denne uken.

Nyhetsinnslag på NRK  – Åpningen av Arendalsuken  Barn og Ungdom.

Junior journalistene  Stiller spørsmål ingen andre tør spørre!

Dysleksi er ingen hindring! Statsminister Erna Solberg blir spurt av Manda om hun har noen råd til barn med dysleksi. Og DET har statsministeren!  Artikkel på Aftenposten.no: Manda får dysleksiråd av statsministeren.

Hender det for eksempel at Siv Jensen blir lei jobben? Eller at hun bruker for mye penger? Silje og Sole spør finansministeren.

Junior journalistene har akkurat intervjuet partileder Knut Arild Hareide (Krf). Sjekk ut hva han angrer på!

Sjekk ut hvorfor partileder Trine Skei Grande (V) av og til ikke får sove.

Aftenposten juniorjournalistene tester ut partibodene under Arendalsuken.

Papirutgaven av Aftenposten Junior: Hvem blir Norges neste statsminister?

Ikke nok med at Junior journalistene fikk denne spennende oppgaven, men så fikk alle som var på audition også være med på ulike artikler i avisen.

Etter endt oppdrag fikk vi denne e-posten fra Mari Lund Wictorsen, journalist Aftenposten Junior:

«Sole, Silje og Manda – Tusen takk for en helt fantastisk innsats som Junior-journalister under Arendalsuka. Dere imponerte oss (og alle andre, vil jeg tro) stort. Makan til kvikke, sprudlende, morsomme og snille barn! «