Kyllinger i 3 klasse

I 3.klasse på Steinerskolen, er dyrene et gjennomgangstema gjennom hele året. Barna får møte dyrene i Æsops fabler, Reineke Rev og hans påfunn, og ikke minst Morten Gåsekar i fortellingene om Nils Holgerson. Når våren kommer, møter de Konrad og biene, og ikke minst «Lille bie Solstråle».

Våren er tiden da nytt liv blir til. Det spirer og gror, det våkner til liv i fuglekasser, i maurtuer og under steinene.  Det å forberede og å ruge frem kyllinger i klasserommet blir vårens høydepunktet og en magisk reise for elevene å være med på. De følger livet og utviklingen inni egget, helt fram til selve klekkingen starter. Eggene veies og gjennomlyses. Vokser de der inne? Da den første kyllingen hakker seg ut, og elevene hører små pip under eggeskallet, er det ikke tvil! Når kyllingene er ute, skal de stelles og mates. Dette ansvaret tas på høyeste alvor! Det er ikke lett å ta farvel den dagen kyllingene skal leveres, men så lenge de kan bli med hele veien fram til hønsehuset og få treffe den nye «hønemoren», er alt greit. Kyllingene forblir et varig og godt minne som de nok aldri vil glemme. Et vakkert bilde på hvordan liv blir til.