Kreativ helg på skolen

Tusen takk til alle foreldre som stilte sine krefter og ressurser til disposisjon for en lærevillig flokk av medarbeidere, foreldre og barn. Skolen er utrolig fornøyd med arrangementet som foreldre har gjennomført! Kreativ Helg er et lavterskel arrangement hvor foresatte bidrar med sin kompetanse på ulike vis ved å arrangere kurs. I år stod Yoga, Taekwon-Do, Arabisk. Papirbretting. Apeneve/Monkeyfist, Dagbokhus og  Redesign på agendaen. Under bildene kommer en hilsen fra arrangementkomiteen i FAU angående arrangementet Kreativ Helg!

Det var mange forventningsfulle små og store som møtte opp på Steinerskolen for å delta på de varierte kurstilbudene under Kreativ Helg.

Yogakurset til Lill-Ann ble fylt opp av både voksne og barn, som i avspenning og ro utførte yogaens smidige øvelser. Like i nærheten kunne vi finne en mer aktiv form for å oppnå fysisk og mental balanse, ved en innføring i kampkunsten og selvforsvarsgrenen Taekwon-Do, som André og en instruktør fra Arendal Taekwon-Do klubb stod for. I rommet ved siden av underviste Younes i skriftspråket arabisk hvor han blant annet tok for seg språkets historie og utvikling, og kursdeltakerne lærte å skrive navnet sitt på arabisk.

I etasjen under viste Kristin og Astrid papirbretting, og til tross for tramp og hørbar aktivitet fra Taekwon-Do gruppen over, så ikke dette ut til å påvirke den meditative stemningen i rommet. Inne hos Robert ved siden av, var det full konsentrasjon under veiledningen ved   utførelsen av knuten «apeneve» (eller «apehjerne» som noen også kalte den). På sløyden holdt Regine kurset «Dagbokhus» hvor det ble det saget og pusset treplater som etterpå ble dekorert i flotte farger etter barnas fantasi. Linda stod for tekstil- og sømkurset, hvor man kunne finne deltakerne i kreativ utfoldelse mens de redesignet gamle klær og ga dem et nytt uttrykk og bruksområde. Alt dette foregikk innendørs mens man ute i skolegården kunne kjenne lukten av deilig bålsuppe som Cato og Monica hadde stelt istand, og som ble inntatt under et trivelig fellesmåltid.

Deretter fortsatte de fleste kursene, og yogaen ble byttet ut med avslappende massasje.

Det var en flott lørdag som foresatte, barn og ansatte ved skolen viet til et berikende, kreativt og sosialt samvær, og hvor nye bekjentskap ble stiftet -både til aktiviteter og med andre familier og ansatte ved skolen.

Hjertlig takk til kursholdere, deltakere og alle som har vært med på å gjøre Kreativ Helg mulig!

Arrangementskomitéen for Kreativ Helg