Høstfesten

På fredag hadde vi høstfest. Høstfesten er den første årstidsfesten i skoleåret, og den første festen nye elever og deres familier møter på skolen.

I år har vi en fantastisk flott skolehage full av grønnsaker, urter og blomster som elever og lærere i fellesskap har dyrket fram. På høstfesten er det tid for å se på, og ikke minst høste og smake på hva naturen har gitt oss av frukt, bær, urter, blomster og grønnsaker! Høstfesten er også en hyllest til «markens grøde» fra jord til bord.  På høstfesten setter vi søkelyset på maten vår, vi skal forstå hvor maten kommer fra, elevene skal se at det de sådde som små frø i vår, har blitt til grønnsaker i løpet av sommeren. Vi skal være ydmyke og takknemlige for hva naturen gir, og for hva vi kan gi tilbake. 1 klasse henter korn hos bonden, likeså gulrøtter og deilig mais fra bonden på Tromøya. Faddere deres fra 5 klasse blir med for å bringe alt i hus. Korn blir til nek, kornkrans og til brød. Fløte blir til smør. Mange flittige små hender er med å forberede, stelle og dekke til fest. Maisen er nydelig å spise fra grillen! Alle disse gode sanseopplevelsene i form av gode lukter, farger og smaker gjør noe godt med oss. Derfor er det alltid ekstra god stemning på høstfesten. Elevene ser fram til den, og vi voksne ser fram til den.

Vi har en del grønt i egen hage, men likevel trengs det alltid hjelp av foreldre og foresatte for og virkelig få til et bord med stor variasjon, flotte farger og mange smaker! Denne dagen ønsker vi også å fokusere på skolens fellesskap, ved at alle bidrar til å lage et fantastisk og fargerikt og bugnende festbord med mat! Alle kan fryde seg over naturens mangfold i form og farger, forsyne seg og ikke minst smake på kjente og ukjente ting. Alle har bidratt med forskjellig til festen. Chili er populært og i år var det ekstra mange som smakte på neper og pastinakk. Det smakte slettes ikke så værst. Tusen takk for alle bidrag! Se så vakkert og flott det ble.

I år startet vi festen med en felles sang og dans! Det var flott å se hele skolen danse i ring i skolegården. Etter vårt nydelige festmåltid er det tid for lek. Store og små deltar i fellesskap på aktiviteter og moro.

Som vanlig ble restene fra høstbordet ryddet sakte inn og det var noen smakebiter igjen til fritidsforeldre og andre foreldre som hentet på ettermiddagen. Fuglene fikk nyte kornkransen utover kvelden og vi kan glede oss over disse fuglene på fritidsdøren en stund fremover!