Klassetur Setesdal Vestheier

Takk til alle modige elever, foreldre og kolleger som gjorde det mulig å reise på to overnattinger på fjellet!

Vi fikk oppleve gleder og savn, naturen på sitt vakreste, andre folk vi møtte, sau i forteltet, trangboddhet, å lage middag på gasskomfyr, tenne i ovnen, uten strøm, uten mobildekning, sykkelritt i fjellet(!), våte sko og sokker, så og si ingen gnagsår(!), fisken som spratt i fjellvann, sorte får, godteri på avveie (ble funnet igjen), mobiler på avveie (ble funnet igjen).

Kanskje aller viktigst – Vi kan alle gå langt i fjellet i ulendt terreng med tung bør. Det hadde ikke alle trodd før vi satte i marsj.
Inntrykkene og erfaringene fra turen har vi hele denne uken brukt i fagene geografi, sonegeografi om subpolare strøk og høyfjell, i matematikk om kart, distanse og målestokk, i norsk med selvskrevne historier om kosedyret Rotta Veras turopplevelser, eventyrsjanger. Puh:-)

Ja, og så har elevene malt reinsdyr i høyfjell. Kunsten henger stolt i klasserommet. Takk til Ingunn for innføring i malekunsten.